Kerst 2023

Succesvolle start Maaltijd Project Hattem

HATTEM – Na ruim twee jaar was het dan donderdag eindelijk zo ver. De herstart van het Maaltijd Project Hattem (MPH). Onder het genot van een kop koffie en thee was het een fijn weerzien vol gezelligheid in het kerkgebouw Bethel aan de Hessenweg. 

 

Gezellig 

Zowel de gasten als de vrijwilligers stonden te popelen om elkaar weer te ontmoeten. “Toen we donderdagmiddag de deuren openden was het gelijk gezellig druk. Veel verhalen kwamen naar boven hoe de gasten de afgelopen twee corona-jaren hebben ervaren. Daaruit bleek dat er veel eenzaamheid is geweest”, aldus Jeanet van den Berg en Grietje van der Ziel, namens de stuurgroep van het MPH. 

Na de koffiemiddag wordt op donderdag 14 april weer gestart met de maaltijden. Hattemers die zich eenzaam voelen en gezellig samen willen eten elkaar zijn van harte welkom om anderen te ontmoeten onder het genot van een heerlijk vers bereide driegangen maaltijd. 

 

Maaltijd 

“Er staat een heerlijke maaltijd te wachten en kopje koffie of thee na afloop”, aldus de vrijwilligers. “Iedereen kan vrijblijvend een keer langskomen en mee-eten om te kijken of het MPH iets voor hen is. Kom gezellig meegenieten”, zo nodigen de medewerkers van het MPH uit. 

Het MPH werd twaalf jaar geleden in het leven geroepen met als doel als christenen samen iets te doen voor de medemens. 

Het project wordt aangestuurd door een kerngroep met vertegenwoordigers uit verschillende Hattemse kerken. Iedere donderdagavond staat vanaf 17.15 uur een drie gangen maaltijd klaar in kerkgebouw Bethel voor plaatsgenoten die het financieel lastig hebben of eenzaam zijn. 

 

Welkom

Het MPH wordt ondersteund door diverse sponsoren en Hattemse kerken. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

De stuurgroep is nog op zoek naar vrijwilligers die een keer in de maand willen koken. Lijkt het u leuk om te koken en iets te betekenen voor de medemens neem dan contact op met de stuurgroep. 

Voor meer informatie en aanmelden: www.maaltijdprojecthattem.nl

Maaltijdproject Hattem gaat weer van start.

Na 2 jaar kan het Maaltijdproject Hattem eindelijk weer van start gaan.

We hebben er zin in om jullie weer te ontmoeten nu alle coronamaatregelen van tafel zijn.


Vanaf 14 April van 17:15 - 19:00 uur op ons vertrouwde adres in het gebouw van Bethel aan de Hessenweg.


We zien ernaar uit om u weer te ontmoeten en horen graag hoe het iedereen is vergaan tijdens de afgelopen periode.

Graag tot 14 April!


Hartelijke groeten,

Stuurgroep Maaltijdproject Hattem

10-jarig jubileum Maaltijdproject Hattem

Op 30 januari 2020 hebben we samen met onze gasten en vrijwilligers stil gestaan bij het feit dat ons project al 10 jaar bestaat.  In 10 jaar tijd is het Maaltijdproject een begrip geworden. Een wekelijks gebeuren waar de gasten naar uitkijken. Een lekkere maaltijd, een gezellig samenzijn, goede gesprekken, meeleven met elkaar. Dit alles typeert ons project.

 

Zonder de steun (financieel en in natura) van de kerken, sponsors, lokale horeca en middenstand, maatschappelijke stages, scholen, gemeente enz. kunnen we niet bestaan. We zijn hen allemaal heel dankbaar voor hun medewerking en soms letterlijk helpende handen.

 

We begonnen het jubileumfeest met een open huis voor belangstellenden en sponsors.

Daarna genoten we met onze vaste gasten en vrijwilligers van een heerlijk stamppotbuffet.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Double Four.

Afscheid Dick en Frankelien Kroneman

Op donderdag, 28 november. Namen Dick en Frankelien Kroneman afscheid van het Maaltijd Project Hattem. Dick en Frankelien zijn de oprichters van dit project. Tien jaar geleden startten zij met dit project voor mensen die eenzaam zijn, die behoefte hebben aan een gezellige maaltijd. In die tien jaren hebben zij met en ziel gewerkt aan een goede organisatie met tal van vrijwilligers uit de kerken in Hattem. Tijdens hun afscheid werden zij toe gesproken en bedankt voor hun jarenlange inzet. De dank ging vergezeld van een prachtige bos bloemen en mooi stuk chocola. In een reactie stond Dick stil bij het feit, dat dit project mede dankzij de goede samenwerking met alle vrijwilligers geslaagd is onder Gods zegen. Dick sprak zijn vertrouwen uit in het coördinatieteam dat nu zonder hen zorgt voor de organisatie van MPH. “Daar zitten goede mensen in”, aldus Dick.

Onze stuurgroep

MPH wordt vanaf nu aangestuurd door een stuurgroep bestaande uit:

- Jan en Alice Westerbeek

- Grietje van der Ziel

- Chris Meinen

- Cor en Jeanet van den Berg 

 

Contactpersonen zijn:

Jeanet van den Berg       t. 038 – 4443551

Grietje van der Ziel          t. 038 – 4441007 

 

Jubileum 30 januari 2020

Op donderdag, 30 januari 2020 hopen we ons 10-jarig jubileum te vieren. In die 10 jaren is MPH ondersteund vanuit de kerken en door sponsoren, zodat er iedere donderdag weer een goede en gezonde maaltijd aan onze gasten kon worden aangeboden. MPH is een interkerkelijk project dat breed gedragen wordt door de Hattemse gemeenschap.

Op donderdag, 30 januari houden we een Open huis waarvoor diaconieën, sponsoren en vrijwilligers worden uitgenodigd. Voor onze gasten bereiden we die donderdag een echte “jubileummaaltijd”.